Telefon
WhatsApp
Arıza Tespit

Motor Arıza Tespiti Nedir?

Günümüz teknolojilerinde otomobilin tüm sistemi elektronik olarak çalışmaktadır. Elektronik sistemin yanında faaliyet gösteren oto kontrol üniteleri bulunmaktadır. Elektronik aksamların üzerinde yapılan ölçüm işlemlerine diyagnostik denir. Diyagnostik işlemi bir arıza tespit işlemidir. Aracın motorunda yer alan arızalar diyagnostik ile ölçülmektedir.

Motor Arıza Tespiti Nasıl Yapılır?

Araç üzerindeki elektronik sistem parçaları ile birlikte çalışan kontrol üniteleri bulunur. Kontrol üniteleri araç üzerindeki sensörlerden bilgi alarak çeşitli değerlendirmeler sonucu diğer sistem parçalarını ve motorun çalışmasını kontrol eder. Örneğin, motor kontrol ünitesi araç üzerindeki sıcaklık sensörü, lamba sensörü, hava kütle ölçüm sensörü, krank mili devir sensörü gibi birçok parçadan bilgi alarak, enjektör veya bujiler üzerinden yakıt ve ateşleme sistemini yönetir. Bu kontrol üniteleri üzerinden yapılan her türlü ölçüm, arıza tespit işlemleri, hata kodu okuma, hata kodu silme, adaptasyon gibi işlemlere diyagnostik denir.

Motor Arıza Tespiti Neden Önemli?

Aracın marka ve model özellikleri çerçevesinde motor, yakıt, ABS, EBD, ESP, Airbag vb. elektronik sensörlerinden, aracın kontrol ünitesine  (aracın beyni) bilgi akışı olmaktadır. Bu bilgiler performans, arıza veya bilgi içerikli olabilir. Aracın kontrol ünitesindeki (beyin) kayıtlı olan bilgilere ulaşmak için üniteye, diagnostic cihazı ile bağlantı soketleri aracılığıyla giriş yapılır. Kontrol ünitesine kaydedilmiş olan bilgiler okunur ve ardından analiz edilerek arıza tespiti sağlanır. Bu hizmet kapsamında diagnostic cihazına bağlı olan yazıcı vasıtasıyla tespit ve verilerin çıktısı alınır.

Otomobilin motor arıza lambası yandığında bu durum bir sorun olduğu anlamına gelmektedir. Aracın arıza lambası yandığında DİZELMAR noktalarına gelerek sorunun ne olduğunu öğrenebilir, en etkili çözümlerden faydalanabilirsiniz. Bilgisayarlı araç arıza tespiti işlemleri DİZELMAR profesyonelleri tarafından yapılmaktadır. 

TEKLİF FORMU